Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Verslag van hb020’s #HBavond op 21 januari

Op dinsdag 21 januari organiseerde hb020 een #HBavond, speciaal over voortgezet onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. We waren te gast in het schoolgebouw van het Fons Vitae Lyceum. Vanaf 19:00 druppelden de eerste mensen binnen. Tijdens de avond waren er zo’n 85 aanwezigen: ouders, leraren, schoolbestuurders en overige geïnteresseerden.

Na een welkomswoord door hb020 presenteerden vijf middelbare scholen (Exellius, Fons Vitae Lyceum, Vossius Gymnasium, Hyperion Lyceum, Caland Lyceum) zich beknopt voor het publiek: wat doen ze bij hen op dit moment al voor hoogbegaafde kinderen en wat zijn hun plannen? De scholen die zich presenteerden waren eerlijk, open en genuanceerd.

Hieronder de vijf scholen in elk een tweet:

Na de presentaties door de scholen, gingen alle aanwezigen naar een van de parallelworkshops die er op de #HBavond verzorgd werden:

  • Mariëlle Beckers (BuroBloei) voor ouders:  “De overgang naar het VO – Loslaten! (Betrokkenheid van ouders en vrienden)”
  • Lilian van der Poel (XL-leren) voor ouders en docenten over “Leren leren”
  • Charlotte Hoyng (Eureka Education) voor ouders: “Hoe kies je een middelbare school voor je hoogbegaafde kind?”
  • Marianne van Gelder (DeDNKRS) voor ouders en docenten over “Mindset”

Hieronder ook wat tweets met een sfeerverslag van de workshops:

Alle workshops werden goed bezocht en na afloop bleken veel mensen erg tevreden over de hoge kwaliteit van de informatie die ze hadden opgedaan. Helaas was het niet mogelijk om in de beschikbare tijd een programma aan te bieden waarbij het publiek meerdere workshops achter elkaar kon volgen. Daar bleek de behoefte eigenlijk wel heel groot voor te zijn.

Het was fijn om zoveel mensen met elkaar in gesprek te zien gaan tijdens de afsluitende borrel. Helaas vloog de tijd en moest iedereen rond 22:30 weer op huis aan.

Gezien de grote opkomst en ook het enthousiasme bij het publiek over het programma, zal hb020 snel plannen gaan maken voor een volgende #HBavond. We nemen alle tips en verzoeken mee om weer een mooi programma samen te stellen, dat we hopelijk zo snel mogelijk weer kunnen gaan organiseren.

Heeft u ook nog vragen of tips? Laat het ons dan weten via email op hoogbegaafd020@gmail.com

Tot gauw!

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten op de weblog van hb020, klik dan rechtsonder op “follow” en vul uw emailadres in.

En volg ons op twitter: @hb020

More News