Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

#HBavond over voortgezet onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen op dinsdag 28 oktober

hb020 organiseert op dinsdag 28 oktober van 16:00 tot 21:00 een #HBavond over voortgezet onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen. Wij nodigen ouders, docenten en andere vertegenwoordigers van scholen, hb-specialisten, en overige geïnteresseerden van harte uit om te komen, zeker als u zich herkent in één van de volgende situaties:

Mijn hoogbegaafde dochter zit in groep 8. Naar welke school kan zij volgend jaar het beste gaan?

Ik geef wiskunde op een middelbare school. Hoe kan ik het beste inspelen op leerlingen die vast zitten in een leerhouding waarmee ze niet verder komen en zelfs gaan onderpresteren?

Mijn zoon raakt steeds minder gemotiveerd op school. Vroeger ging alles vanzelf, maar op de middelbare school weet hij niet hoe hij ergens voor moet leren. Hoe komen we hieruit?

Wij zijn een middelbare school en willen méér bieden aan hoogbegaafde leerlingen. Hoe moeten we dat op een zinvolle manier doen en wat kunnen we van andere scholen leren?

Voor en na de workshops kunt u een bezoek brengen aan de informatiemarkt, waar diverse scholen, adviesbureaus en belangenorganisaties aanwezig zijn.

Jan Paternotte (fractievoorzitter D66 in de Amsterdamse gemeenteraad) ondersteunt van harte de initiatieven van hb020 ter verbetering van het Amsterdamse onderwijs voor hoogbegaafde kinderen en zal ook een toespraak houden.

U kunt kiezen uit de volgende workshops:

Ronde 1 (16:30 – 17:30 uur)

Ronde 2 (18:30 – 19:30 uur)

We sluiten de avond af met een informele borrel, omdat een van de doelstellingen van hb020 is dat we mensen met elkaar in contact willen brengen: ouders met ouders, docenten met docenten, ouders en docenten met hb-adviseurs, schoolbestuurders met politici, etc. Zo kunnen we kennis en ideeën uitwisselen, plannen maken en samenwerking op gang brengen. Zodat zoveel mogelijk hoogbegaafde kinderen in de hele stad het onderwijs kunnen krijgen dat ze nodig hebben.

We organiseren deze #HBavond opzettelijk precies vóór de periode dat veel ouders van (hoogbegaafde) kinderen in groep 7/8 voor de beslissing staan welke middelbare school te kiezen. We hopen met deze #HBavond een zinvolle aanvulling te bieden in dat moeilijke keuzeproces.

Locatie:            Caland Lyceum, Pieter Calandlaan 182, 1068 NT Amsterdam

Datum:             dinsdag 28 oktober 2014

Programma:

  • 16:00 uur   inloop en informatiemarkt
  • 16:30 uur   start 1e ronde workshops
  • 17:30 uur   uitwisseling en informatiemarkt
  • 18:30 uur   start 2e ronde workshops
  • 19:30 uur   borrel en informatiemarkt
  • 21:00 uur   einde

Aanmelden:      http://bit.ly/HBavond2810

U kunt ook de pdf-versie van deze uitnodiging downloaden en naar anderen emailen of hem uitprinten en bijvoorbeeld op een school ophangen.   Wilt u een bijdrage leveren aan de informatiemarkt? Neem dan contact op via info@hb020.nl.

hb020  hanteert het principe “waardebepaling achteraf”. Dat betekent dat u aan het eind van de avond kunt betalen wat u het waard vond. De opbrengst is voor degenen die een bijdrage leverden aan de avond. Meer weten hierover? Lees de flyer die we erover hebben gemaakt.

Het belooft een mooie #HBavond te worden! U bent van harte welkom.

Kent u anderen die ook interesse zouden kunnen hebben, geef het ze dan door!

Voor deze avond gebruiken we op Twitter de hashtag #HBavond.

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten op de weblog van hb020, klik dan rechtsonder op “follow” en vul uw emailadres in. En volg ons op twitter: @hb020

More News