Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Presentatie van hb020 aan docenten Hyperion Lyceum

Op donderdag 6 december hield Sander Claassen namens hb020 een presentatie voor het docententeam van het Hyperion Lyceum over de problemen waarmee hoogbegaafde leerlingen in het middelbaar onderwijs vaak te maken krijgen en hoe een school daarop kan inspelen. Sander heeft zelf een hoogbegaafde zoon en geeft wiskunde op SG Huizermaat, waar hij ook les geeft aan de Talent-klassen met hoogbegaafde leerlingen.

De docenten herkenden veel uit de presentatie, omdat er bij hen op school ook zeer waarschijnlijk een aantal hoogbegaafde kinderen zitten. Het Hyperion Lyceum is een jonge school met op dit moment alleen nog eerste en tweede klassen. Vanaf hun eigen website:

Het Hyperion Lyceum is een school met een gymnasium- en een atheneumopleiding. In beide richtingen ligt de nadruk op het ontwikkelen van academisch denkniveau. De school gaat er vanuit dat de leerlingen leergierig en getalenteerd zijn. Ons onderwijs geeft leerlingen de intellectuele bagage mee om een kritisch burger te worden met een grote maatschappelijke betrokkenheid.

Omdat het Hyperion Lyceum een startende school is zijn veel zaken in ontwikkeling. Wij zetten een stevige gymnasium/VWO+ school neer en werken daarvoor samen met de vier zelfstandige gymnasia van Amsterdam en het Amsterdams Lyceum. Naast de gebruikelijke vakken worden de volgende nieuwe vakken aangeboden: Logica en Argumentatieleer, Lifestyle Informatics en Grote Denkers. Op het Hyperion Lyceum wordt bij de moderne vreemde talen gewerkt volgens het Europees Referentiekader. Leerlingen nemen deel aan examens voor de talen die een internationaal erkend certificaat opleveren; Delf, Cervantes, Goethe en Cambridge.

Na afloop reageerde het team van het Hyperion Lyceum erg positief over de presentatie. De school wil hier graag verder mee aan de slag. Zie ook de tweet die ze erna plaatsten:

Ook in 2013 gaan we vanuit hb020 verder met het delen van kennis. We komen graag nog eens langs bij het Hyperion Lyceum voor een vervolg op deze presentatie. Of natuurlijk bij andere basis- of middelbare scholen in Amsterdam!

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten op de weblog van hb020, klik dan rechtsonder op “follow” en vul uw emailadres in.

En volg ons op twitter: @hb020

More News