Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Projecten

Projecten

– Mapping Space

Mapping space is een awareness mini-festival over ruimte en (hoog)begaafdheid. Tijdens dit event kunnen begaafde kinderen,jongeren en volwassenen contact leggen met ontwikkelingsgelijken en kunnen ouders, onderwijskundigen en hb-professionals hun kennis en ervaringen delen. Het is voor iedereen toegankelijk, voor diegene die affiniteit hebben met of geïnteresseerd zijn in (hoog)begaafdheid, maar ook voor wie het begrip (hoog)begaafdheid nieuw is. Het thema ruimte kan gaan over het heelal, de planeten en sterrenstelsels. Maar ruimte kan ook gaan over de ruimte om te ontdekken, te creëren, over rust en vrijheid. Door middel van interactieve kunstinstallaties, performances en workshops rond wetenschap, technologie, kunst, cultuur en hoogbegaafdheid verbinden we begaafden met elkaar en vergroten we de kennis en het bewustzijn over (hoog)begaafdheid in de samenleving op een vernieuwende manier.

De eerste editie in de OBA Bijlmer op 10 maart 2018 trok ruim 1100 bezoekers. Bij de productie waren vele hb-professionals/organisaties, kunstenaars en vrijwilligers betrokken. Het festival is mede mogelijk gemaakt door de OBA, de Gemeente Amsterdam en oudervereniging Pharos.

– One minutes video project

De “hb020 One Minutes”, was een video competitie voor de hoogbegaafde jeugd van 6 tot 18 jaar. De inzendingen werden tijdens een hb020 informatie event op 9 december 2017 in de OBA Bijlmer werden vertoond. De vakjury bestond onder andere uit visual artist Sema Bekerovic, Beeldend kunstenaar Chris Tap en Michal Butink.

– Workshops

We produceren diverse creatieve workshops als educatief en verbindend medium en voeren deze uit op scholen en tijdens events. De workshops sluiten tegelijk aan op verschillende leerdoelen in het onderwijs zoals: dragen bij aan 21st century skills, vergroten visuele geletterdheid en het integreren van kunst in het onderwijs.

One minutes video’s

Middels dit eenvoudig maar krachtig format zet het de jeugd aan haar magische verbeeldingskracht aan te spreken en te onderzoeken hoe ze zelf korte video’s kunnen maken: Hoe vertel je een verhaal, hoe maak je een storyboard, welke soorten films zijn er. Door beperkingen van het vastgestelde thema en de onverbiddelijke limiet van 60 seconden worden de makers uitgedaagd om inventief en creatief te zijn.

De huidige generatie kinderen en jongeren zijn geboren in het digitale tijdperk en worden ook wel digital natives genoemd. Content maken middels vloggen, bloggen en filmpjes maken is hen niet vreemd en dankzij de huidige technologie makkelijk toegankelijk. Je hoeft geen ingewikkelde editsoftware te beheersen want middels eenvoudige apps kunnen ze de meest fantastische filmpjes maken.

In Space We Trust 

In deze workshop ontwerpen we pamfletten en campagneborden. Als inspiratie kijken we bijvoorbeeld naar de bekende illustrator Shepard Fairey die de iconische HOPE poster van Obama heeft gemaakt en de beroemde Obey poster. Wat kun jij voor poster, pamflet of campagnebord maken? Welke beelden en teksten gebruik jij om jouw boodschap te vertellen? Misschien wil je wel een campagnebord ontwerpen voor de intergalactische partij United Universe die campagne voert om het hoofd van de intergalactische adviesraad te worden. Of wil je misschien op een creatieve manier een poster maken wat ruimte voor jou in het bijzonder inhoud. Of wil je je vertrouwen in de bewoners van Mars uitspreken. In Space We Trust!