Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

22 maart weer spelletjesmiddag

Op zondag 22 maart houdt hb020 weer een spelletjesmiddag. Jullie zijn allen weer welkom om van 13:00 tot 16:00 naar de Bijlmerhorst te komen (Egoli 12, 1103 AC Amsterdam Zuidoost).

Naast ons standaardprogramma (vooral veel vrij spelen met allerlei uitdagend speelgoed) hebben we ook deze keer weer een aantal workshops als extra activiteiten.

Xander Soldaat is een Software Engineer en heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt: het bouwen en programmeren van robots. Xander zal een workshop houden over programmeerbare hobbyrobots/lesrobots (zowel LEGO Mindstorms als VEX IQ) en demonstreren wat je er allemaal mee kunt doen. Xander zal ook wat gave video’s laten zien van robots die gemaakt zijn door anderen, en hij zal een aantal van zijn eigen creaties meenemen.

Jilles Groenendijk heeft een passie voor techniek en is dol op gadgets en nieuwe technologie. Jilles heeft vier jaar lang als plusklas docent elke woensdag voor de klas gestaan. Ook is hij betrokken bij de stichting Techniek Promotie, bijvoorbeeld voor de First LEGO League. De workshop die Jilles gaat geven is “Rekenen als een computer” en onderdeel van de workshop is een demonstratie van een MakeyMakey toepassing. Na afloop kunnen kinderen deze klok lezen:

klok
 

Helaas vervalt wegens ziekte onderstaande ouderworkshop.

Voor de ouders hebben we deze keer de workshop “Succesvolle intelligentie”, verzorgd door Hildi Glastra van Loon van deDNKRS:

Voor (hoog)begaafde kinderen is het belangrijk om inzicht te krijgen in het eigen denkproces. Dit is van belang omdat hun manier van denken verschilt met die van anderen, wat kan leiden tot frustratie of onzekerheid. Zo leren veel hoogbegaafde kinderen Top-Down, wat betekent dat ze het grote geheel eerst willen begrijpen en daarna pas de details. Ook kan denken kan voor slimme kinderen zo ‘flitsend’ snel gaan, dat ze niet ontdekken hoe het denkproces zich voltrekt en dat het proces van opschrijven en herhalen soms frustrerend is. Bij deDNKRS verrijkingsklassen wordt leren denken in de opdrachten gecombineerd met de aanpak van de drie denkvaardigheden van Sternberg: analytisch, praktisch en creatief denken. Robert Sternberg ontdekte dat met name praktische en creatieve intelligentie belangrijk zijn om succesvol te kunnen zijn. Wat dit inhoudt en hoe u deze theorie ook thuis kunt inzetten, hoort en ervaart u tijdens de workshop.

Tot slot zullen ook de mensen van DenkspellenExpert aanwezig zijn. Je kunt spellen uit hun assortiment uitproberen en zelfs ter plekke kopen. Zorg dan wel dat je contant geld bij je hebt. Betalen op rekening kan ook, als je een legitimatiebewijs kunt laten zien.

Wil je komen naar de spelletjesmiddag van zondag 22 maart? Vul dan het onderstaande aanmeldingsformulier in. Je kunt het formulier ook terugvinden op http://bit.ly/spelletjesmiddag22mrtLet op: je ontvangt na invullen van het formulier GEEN automatische bevestigingsemail!

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/15iRBU-q_hsr9gBVgFO1D5Yx9WlWF53PXsR3UV10GWhk/viewform” query=”embedded=true” width=”760″ height=”500″ /]

 

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten van hb020, klik dan rechtsonder op “volg” en vul uw emailadres in. En volg ons op twitter via @hb020 en de hashtags #spelletjesmiddag en #HBavond.

More News