Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Verslag van geslaagde spelletjesmiddag 30 maart

Op deze laatste zondag van maart, de eerste dag van de zomertijd, hield hb020 weer een heel gezellige spelletjesmiddag. Deze keer waren we weer te gast bij basisschool De Poseidon op IJburg, waar directrice Annemieke van der Groen ons welkom heette in het prachtige, nieuwe gebouw waar doordeweeks de hb-klassen van AMOS unIQ met prachtig uitzicht over het water les krijgen.

Voor deze spelletjesmiddag hadden ruim 100 kinderen zich aangemeld. Bij de entree hadden we wel de lijsten met inschrijvingen voor de workshops klaar liggen, maar we hebben niet geturfd hoeveel kinderen er uiteindelijk zijn gekomen. Gedurende de middag hadden we soms de indruk dat het erg rustig was in het schoolgebouw, maar dat was maar schijn. Buiten werd lekker gespeeld met superbellen blazen en binnen werd in meerdere klaslokalen vrolijk gespeeld of hard gewerkt. De tijd vloog weer voorbij en rond 16:00 gingen de kinderen en hun ouders voldaan weer naar huis.

Het begint nu een beetje een traditie te worden: we hadden drie kinderworkshops en een ouderworkshop. Op de begane grond kon lekker gebouwd worden in de speelzaal en hield Fanny Cattenstart van Grip op Talent een inspirerend verhaal voor ouders over “Het jonge begaafde kind”. In de drie lokalen ernaast kon worden gedrumd, geknutseld en gebouwd, en gespeeld worden met nog niet uitgebrachte uitdagende conceptspellen van Ben Leijten. Op de gang konden ouders door de vele boeken over hoogbegaafdheid bladeren en spreken met Hildi Glastra van Loon van adviesbureau DeDNKRS.

Op de tweede verdieping verzorgde fotograaf Christiaan Bruijn een workshop over fotografie, waarbij hij een pinhole camera van een enorme kartonnen doos gebruikte. Ook de kinderen gingen daarmee aan de slag en hun eigen foto’s maken. In het lokaal ernaast werd hard gewerkt door de kinderen die meededen aan de workshop programmeren in Scratch, die gegeven werd door Sjoerd Dirk Meijer van FromScratchEd. Eerst waren de kinderen die in groep 5/6 zitten aan de beurt en daarna mochten de kinderen die in groep 7/8 zitten. Sjoerd Dirk legde eerst uit wat programmeren is, of computers zelf eigenlijk wel zo slim zijn, en hoe ingewikkeld het is om een robot de “simpele” opdracht te laten uitvoeren om een halve liter water aan de kook te brengen. Daarna gingen de kinderen aan de slag met het programmeren. Er kon gekozen worden uit diverse opdrachten en de grootste uitdaging was om het spelletje “Flappy Bird” te maken. En dat in ongeveer 1 uur!

We hopen weer vele kinderen en hun ouders blij gemaakt te hebben met een lekker gezellige en uitdagende spelletjesmiddag.

Tot de volgende keer, op zondag 15 juni in de Pro Rege school in Amsterdam Nieuw-West!

Heb je nog leuke tips of ideeën voor hb020‘s spelletjesmiddag, zoals een workshop of een andere activiteit? Het hoeft niet iets te zijn wat je zelf kunt verzorgen. Jullie ideeën zijn altijd welkom. Mail ons op hoogbegaafd020@gmail.com.

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten op de weblog van hb020, klik dan rechtsonder op “follow” en vul uw emailadres in.

En volg ons op twitter: @hb020

 

Tot slot hieronder nog een verslag in tweets…

 

 

More News