Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Zondag 13 september spelmiddag bij Pro Rege school

Je bent op zondag 13 september van 13:00 – 16:00 uur van harte welkom op de #spelmiddag van HB020. We zijn deze keer te gast in het gebouw van de Pro Rege school, Hemsterhuisstraat 87, 1065 JX Amsterdam Nieuw-West.

Tip: hang de poster over deze spelmiddag op bij je kind op school!

De scholen zijn weer begonnen en het is na een lange zomervakantie tijd voor een #spelmiddag van HB020. We hebben een leuk programma samen kunnen stellen met interessante en toffe activiteiten voor de kinderen en uiteraard een leerzame ouderworkshop.

Op de vorige spelmiddag hebben veel kinderen genoten van nieuw materiaal, zoals het constructiespeelgoed Plusplus en de grote wandelende A. Dit speelgoed mocht HB020 lenen van  speelgoedwinkel De OmmekeerZij zijn er deze keer bij met nog meer mooi materiaal. Wij mogen veel van hun spullen uitproberen en zij verkopen deze spelmiddag hun speelgoed terplekke (handig misschien als je ziet dat iets in de smaak valt met het oog op december en de feestdagen).  Zorg dan wel dat je contant geld bij je hebt.

Natascha Frid is kunstenaar en beeldend therapeut en gaat samen met de kinderen knikkerbanen bouwen. Je kunt doorlopend meedoen en je hoeft niet in te schrijven.

Bedenken, overleggen, zagen, monteren, proberen en weer aanpassen… Gebruik buizen, bekers, hout, papier en plakband om een coole knikkerbaan te bouwen. Voeg banen samen of splits ze. Kun je effectieve hindernissen, doorgangen en misschien wel een looping creëren? Samen maken we een toffe knikkerbaan van allerlei materiaal.

Ook kun je een workshop ‘Arabisch’ volgen, verzorgd door Ab. Er kunnen ongeveer 20 kinderen meedoen per workshop (13.30 – 14.30 uur en 14.45 – 15.45 uur). Inschrijven bij de deur. Het is om actief mee te kunnen doen, voor de deelnemers fijn als je kunt lezen en schrijven. Vanaf ongeveer 6 jaar.

De Arabische taal bestaat uit 28 letters. Het alfabet bestaat uit medeklinkers, net als het Hebreeuws. Het wordt van rechts naar links geschreven en gelezen en lijkt wel priegelige geheimtaal.

Hoe maak je met de losse medeklinkers dan toch woorden met klinkers? En hoe schrijf je je eigen naam in het Arabisch? In deze workshop gaan we kijken hoe de Arabische taal in elkaar zit en je leert het alfabet en de cijfers.

Voor de ouders geeft Hildi Glastra van Loon van deDNKRS deze keer de workshop “Succesvolle intelligentie” van 14.00 – 15.00 uur.

Voor (hoog)begaafde kinderen is het belangrijk om inzicht te krijgen in het eigen denkproces. Dit is van belang omdat hun manier van denken verschilt met die van anderen, wat kan leiden tot frustratie of onzekerheid. Zo leren veel hoogbegaafde kinderen Top-Down, wat betekent dat ze het grote geheel eerst willen begrijpen en daarna pas de details. Ook kan denken kan voor slimme kinderen zo ‘flitsend’ snel gaan, dat ze niet ontdekken hoe het denkproces zich voltrekt en dat het proces van opschrijven en herhalen soms frustrerend is. Bij deDNKRS verrijkingsklassen wordt leren denken in de opdrachten gecombineerd met de aanpak van de drie denkvaardigheden van Sternberg: analytisch, praktisch en creatief denken. Robert Sternberg ontdekte dat met name praktische en creatieve intelligentie belangrijk zijn om succesvol te kunnen zijn. Wat dit inhoudt en hoe u deze theorie ook thuis kunt inzetten, hoort en ervaart u tijdens de workshop.

Kom je naar de spelmiddag van zondag 13 september? Vul dan het onderstaande aanmeldingsformulier in. De deuren gaan om 13:00 uur open. Let op: je ontvangt na invullen van het formulier GEEN automatische bevestigingsemail!

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/1WsruNWhqMWxBsk9uIbTQlxQ2fwUbimRar8aD_rUtHmg/viewform” query=”embedded=true” width=”760″ height=”500″ /]

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten van hb020, klik dan rechtsonder op “volg” en vul uw e-mailadres in. En volg ons op twitter via @hb020 en de hashtags #spelmiddag en #HBavond.

More News