Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Zondag 8 november spelmiddag op de Bijlmerhorst

Je bent op zondag 8 november van 13:00 – 16:00 uur van harte welkom op de #spelmiddag van HB020. We zijn deze keer te gast in het gebouw van de Bijlmerhorst, Egoli 12, 1103 AC Amsterdam Zuidoost.  HB020 heeft weer een spannend programma samengesteld.

ommekeer

Speelgoedwinkel De Ommekeer was de vorige #spelmiddag aanwezig met ontzettend veel speelgoed. De kinderen hebben zich enorm vermaakt met het uitproberen van nieuwe spellen en materiaal dat zij nog niet kenden. Ook deze #spelmiddag is De Ommekeer aanwezig met hun mooie spellen en speelgoed en verkopen zij dit ook. Met de decembermaand voor de boeg is het misschien aan te raden contact geld mee te nemen voor mooie spellen?

foto hb020 1

Vaste prik: de specialisten van deDNKRS zijn er de hele spelmiddag met hun adviezen en boeken en je kunt ongedwongen met ze spreken over hoogbegaafdheid.

Ook de speciale hoek voor de peuters is er weer, met uitdagend (spel)materiaal dat geschikt is voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Marsha is er weer! Wegens grote belangstelling tijdens een eerdere spelmiddag voor deze workshop, komt ze nog een keer interessante en verrassende proefjes doen. Aan de eerste workshop (13:30-14:30) kunnen maximaal 10 kinderen van 5 tot 8 jaar meedoen. De tweede workshop (14:45-15:45) is voor maximaal 15 kinderen van 8 tot 12 jaar. Inschrijven bij de deur.

Marsha Tap werkt sinds vijf jaar met hoogbegaafde kinderen bij de Day a Week School. Daarnaast heeft ze haar eigen plusklas Phi Science Lab. In bijna ieder Lab wordt er wel een experiment gedaan. Kinderen vinden proefjes heel erg leuk om te doen. Daarnaast oefenen ze hun praktische intelligentie door het opzetten en uitvoeren van een experiment en hun analytisch denken door het beoordelen van de gegevens en het opstellen en toetsen van hypothesen. Tijdens de twee workshops kan onder haar begeleiding volop worden geëxperimenteerd. De kinderen doen voorspellingen over wat zij denken dat er gaat gebeuren en kijken daarna wat er werkelijk gebeurt. Soms is dat heel spectaculair!

Jacqueline Delsing komt een Workshop Geometrie geven. Bij deze workshop kun je doorlopend naar binnenlopen. Voor kinderen die nog geen touwtjes kunnen vastbinden mogen ouders helpen (natuurlijk alleen met het binden 😉 ).

Met stokjes, touwtje en de leiding van Jacqueline ontdekken kinderen de wereld van de Geometrie. Kun je met stokjes en touwtjes een voetbal maken? Hoe ziet een 3D driehoek er precies uit en hoe heet die? Hoeveel stokjes heb je nodig voor een kubus?

foto hb020 2

De ouderworkshop wordt dit keer verzorgd door Buro Bloei en gaat over ‘iq testen’.

Het gebruik van een intelligentietest kent veel mogelijkheden, maar ook beperkingen. Bij een kind met een vermoeden van een ontwikkelingsvoorsprong is het extra belangrijk dat de onderzoeker, naast testvaardigheden, tevens kennis heeft van (hoog)begaafdheid. In deze workshop wordt uitgelegd waarom, worden de ‘zin en onzin’ van intelligentietests besproken en is er vooral ook heel veel ruimte voor het stellen van vragen (omdat wij hebben gemerkt dat deze er veel zijn).

Tot slot is Quirien Oldenkamp bij ons te gast. Zij zoekt respondenten voor haar studie aan de Uva en zal rondlopen op de spelmiddag.

Ik ben Quirien Oldenkamp en voor mijn bachelorscriptie van de studie Algemene Sociale Wetenschappen aan de UvA, ben ik opzoek naar ouders van hoogbegaafde kinderen die ik kan interviewen. Aan de hand van dit onderzoek wil ik de ontwikkeling (sociaal, emotioneel en cognitief) van hoogbegaafde kinderen onderzoeken, gezien vanuit de ouders. Naar aanleiding van de wet op passend onderwijs, lijkt mij het interessant te onderzoeken of ouders hier iets van merken in de ontwikkeling van hun kind. Krijgt hun hoogbegaafde kind passend onderwijs? Welke keuzes maken ouders met betrekking tot passend onderwijs? En hebben deze keuzes invloed op de ontwikkeling van het kind, volgens de ouders.

De toegangsprijs is €3,- per persoon. Graag gepast betalen. We gebruiken het geld voor koffie, thee, limonade en wat lekkers. En gebruiken het geld voor de aankoop en vervanging van speelgoed, knutselmateriaal en bijvoorbeeld materiaal dat wordt gebruikt tijdens de workshops of activiteiten.

Kom je naar de spelmiddag van zondag 8 november? Vul dan het onderstaande aanmeldingsformulier in. De deuren gaan om 13:00 uur open. Let op: je ontvangt na invullen van het formulier GEEN automatische bevestigingsemail!

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/1FukMgbSMTDmHgUcAd0sHCdQszjenO1s4AvjAvsuifts/viewform” query=”embedded=true” width=”760″ height=”500″ /]

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten van hb020, klik dan rechtsonder op “volg” en vul uw e-mailadres in. En volg ons op twitter via @hb020 en de hashtags #spelmiddag en #HBavond.

More News