Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Komende activiteiten van hb020

Vanmiddag sprak hb020 met twee ambtenaren van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam, die zich bezighouden met speciaal onderwijs, passend onderwijs en beleid voor onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. De aanleiding was het door de gemeenteraad aangenomen initiatiefvoorstel. Daarin staat onder andere dat de gemeente een informatieavond zal organiseren.

Samen met DMO zal hb020 het programma voor de informatieavond verder uitwerken. Het idee is om een aantal korte presentaties te laten houden, bijvoorbeeld door een ouder, een leerkracht en een schoolbestuurder die elk concrete ervaring hebben met voltijds passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Verder is het vooral ook de bedoeling dat er ruime gelegenheid zal zijn dat alle aanwezigen informeel contact met elkaar kunnen hebben. Dus ervaren ouders kunnen hun tips delen met ouders die nog zoekende zijn naar oplossingen voor hun hoogbegaafde kind(eren). Maar ook voor leerkrachten en schoolbestuurders is het nuttig om de problemen waar ouders mee zitten tijdens deze avond goed tot zich te kunnen nemen. Verder willen we ook graag dat er vertegenwoordigers van middelbare scholen komen, omdat ook zij zich nog beter moeten gaan richten op de groep hoogbegaafde kinderen.

Waarschijnlijk zal de informatieavond plaatsvinden op maandag 25 juni of op dinsdag 26 juni. Zodra de datum definitief wordt vastgesteld, laten we dat hier zo snel mogelijk weten. De thema-avond zal plaatsvinden op dinsdag 3 juli. Lees meer op de aparte blog post

Naast deze informatieavond komt er ook weer een spelletjesmiddag! We hebben hiervoor zondag 17 juni geprikt. Zet die datum dus in ieder geval al in uw agenda. Ook de details daarover zullen we binnenkort hier vermelden.

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten op de weblog van hb020, klik dan rechtsonder op “follow” en vul uw emailadres in.

En volg ons op twitter: @hb020

 

More News