Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Creativiteit en Denken bij HB020 spelmiddag op 20 maart 2016

Zin om je hersens te laten kraken of zin in een creatieve middag? Kom dan naar de volgende spelmidddag van HB020 op: 

zondag 20 maart 2016 van 13:00 – 16:00 uur.

Wij zijn dan te gast in het gebouw van de:

Pro Rege school, Hemsterhuisstraat 87, 1065 JX Amsterdam Nieuw-West. 

 Tip: hang de poster over deze spelmiddag op bij je kind op school! 

Ook dit keer is er voldoende uitdagend materiaal en hebben wij een leuk programma samengesteld met nieuwe workshops en activiteiten. Wat kun je verwachten?

Uiteraard zijn de specialisten van deDNKRS weer van de partij. De hele spelmiddag staan zij klaar met hun adviezen en boeken. Zij beantwoorden graag je vragen over hoogbegaafdheid. Ook de speciale hoek voor de peuters is er weer, met uitdagend (spel)materiaal dat geschikt is voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Meer informatie kun je vinden via www.dednkrs.nl

Er is weer schaken deze spelmiddag, met meester Rob. Het kan zijn dat je hem van schaken op school kent, want hij komt op heel wat plekken in de stad om schaakles te geven. Dus misschien moeten we schrijven: Meester Rob van Schoolschaak komt! Het fijne is dat hij, voor wie het voor het eerst doet, goed kan uitleggen hoe het spel werkt EN voor wie het al prima kan, een uitdagende competitie kan organiseren. Dus laat je hersens maar lekker kraken. Schrijf je in bij binnenkomst!

schaak

Stop Motion filmpjes:  Zoek iets leuks uit, knutsel zelf een decor, gebruik een legopoppetje, laat je fantasie los op klei of maak een kapla reportage…  Wil jij ook een stopmotion filmpje maken? Neem dan een smartphone of tablet mee, liefst al met daarop een App waarmee je stopmotion filmpjes kunt maken. Voor de iPhone is dat bijvoorbeeld iMotion (gratis). Heb je geen smartphone of tablet? Geen probleem, dan mag je er wel een van ons gebruiken. Wij zorgen voor klei, papier, viltstiften en ander knutselmateriaal. Als je LEGO, Playmobil poppetjes, knuffels of andere voorwerpen wilt meenemen, kun je daarmee vast ook een leuk verhaaltje maken. Schrijf je in bij binnenkomst!

stopmotion

De ouderworkshop wordt dit keer verzorgd door Leonieke Boogaard  van deDNKRS.en gaat over Versnellen.

Versnellen wordt wel de grootste onderwijsparadox genoemd. Het is zowel de meest onderzochte als de minst toegepaste interventie. Wat veroorzaakt die terughoudendheid? Wat zijn de voor- en nadelen van versnellen? Hoe kom je tot een goede beslissing? Deze vragen en meer komen aan de orde.

De toegangsprijs is €3,- per persoon, inclusief consumptie van koffie, thee, limonade en snacks. Van de opbrengst bekostigen wij de aankoop en vervanging van speelgoed, knutselmateriaal en bijvoorbeeld materiaal dat wordt gebruikt tijdens de workshops of activiteiten.

Kom je naar de spelmiddag van zondag 20 maart 2016? Vul dan het onderstaande aanmeldingsformulier in. De deuren gaan om 13:00 uur open. Let op: je ontvangt na invullen van het formulier GEEN automatische bevestigingsemail!

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/10oHcloh4kqnQrOcTmhFroo5F42ypLMQjYOCGBelJ-rQ/viewform” query=”embedded=true” width=”760″ height=”500″ /]

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten van hb020, klik dan rechtsonder op “volg” en vul uw e-mailadres in. En volg ons op twitter via @hb020 en de hashtags #spelmiddag en #HBavond.

 

More News