Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Welke invalshoek kies jij? HB020 spelmiddag op 29 mei 2016

Je kunt alles vanuit verschillende invalshoeken bekijken en aanpakken. Of je nu fotografeert, met wiskunde bezig bent of in de startblokken staat voor een reddingsactie. Hoe ga jij te werk als je een opdracht krijgt? Ervaar het tijdens de volgende spelmidddag van HB020 op: 

Zondag 29 mei 2016 van 13:00 – 16:00 uur.

Wij zijn dan te gast in het gebouw van de:

De Bonkelaar, Molenwijk 3, 1035 EE Amsterdam Noord.

Tip: hang de poster over deze spelmiddag op bij je kind op school! 

frog-888798_960_720

Naast het gebruikelijke (uitdagende) speelgoed waarmee iedereen lekker kan samen spelen, hebben we maar liefs drie leuke workshops op het programma.

Wist je dat als je een kamer helemaal afsluit voor licht, op een klein gaatje na, er dan een afdruk van de buitenwereld ontstaat op de muur tegenover het gaatje? Als je dat begrijpt heb je meteen het principe achter fotografie te pakken. In deze workshop van Christiaan Bruijn ga je dit basisprincipe van de fotografie ontdekken door een kleine presentatie en een demonstratie. En je gaat zelf een pinholecamera maken en met deze camera een foto maken.

cube-1078306_960_720

Annemarie Kalkman, heeft wiskunde als grote passie en komt daarom bij ons een workshop geven. Tijdens deze wiskunde workshop kun je kennismaken met misschien wel het bekendste wiskundige ruimtefiguur: de kubus. Ervaar wat er gebeurt wanneer je aan een tweedimensionaal voorwerp (bouwplaat) de derde dimensie toevoegt. Of ga je een nog grotere uitdaging aan en maak je een Escher kubus? Spelen met kubusvormige puzzels zoals de Rubic’s, Wirrel Warrel en Bedlam kubussen kan natuurlijk ook. Verder kun je je hersenen laten gymmen door verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit en een flits van inzicht vragen of puzzels die met behulp van logica op te lossen zijn. En tot slot kan je wiskunde spelletjes spelen (ook voor en na de workshop).

Deze keer een ouder + kindworkshop die verzorgd wordt door Marianne van Gelder, Specialist Hoogbegaafdheid (ECHA) van deDNKRS.

Red Fred!

Een echte deDNKRS-verrijkingsles voor ouders èn kinderen, waarbij je samen Fred gaat redden. Jullie moeten al je denkkracht inzetten om tot een oplossing te komen, maar dat lukt alleen als je samenwerkt en effectief communiceert. Welke ouders en kinderen uit groep 5 t/m 8 durven deze uitdaging aan?!
Schrijf je in en ervaar samen met je zoon of dochter hoe leuk en leerzaam de verrijkingklassen van deDNKRS voor hoogbegaafde kinderen zijn. deDNKRS werken vanuit leuke en uitdagende opdrachten, waarbij reflectie, feedback en werken aan (leer)doelen de basis is.

In deze workshop is er plek voor 16 koppels (kinderen groep 5-8). Vol=vol!

Uiteraard zijn de specialisten van deDNKRS weer van de partij. De hele spelmiddag staan zij klaar met adviezen en boeken. Zij beantwoorden graag je vragen over hoogbegaafdheid. Ook de speciale hoek voor de peuters is er weer, met uitdagend (spel)materiaal voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Meer informatie kun je vinden op www.dednkrs.nl

Voor alle workshops geldt een maximum aantal deelnemers. Schrijf je in bij binnenkomst!

De toegangsprijs is €3,- per persoon, inclusief consumptie van koffie, thee, limonade en snacks. Van de opbrengst bekostigen wij de aankoop en vervanging van speelgoed, knutselmateriaal en bijvoorbeeld materiaal dat wordt gebruikt tijdens de workshops of activiteiten.

Kom je naar de spelmiddag van zondag 29 mei 2016? Vul dan het onderstaande aanmeldingsformulier in. De deuren gaan om 13:00 uur open. Let op: je ontvangt na invullen van het formulier GEEN automatische bevestigings e-mail!

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/1BOGuS1uXU2SlAfXz9JjwpRoynHOhMAKf3jNDX7kCTuU/viewform” query=”embedded=true#start=embed” width=”760″ height=”500″ /]

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten van hb020, klik dan rechtsonder op “volg” en vul uw e-mailadres in. En volg ons op twitter via @hb020 en de hashtags #spelmiddag en #HBavond

More News