Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Afscheid

Najaar 2011: na veelvuldig contact op Twitter was er voor het eerst ‘live’ contact tussen Sandra en Sander, op een avond voor Actieve Ouders met wethouder Lodewijk Asscher. Beiden waren op dat moment voor passend onderwijs voor hun oudste kind uitgeweken naar een school buiten Amsterdam.
Die avond ontstond het idee voor HB020. Een aantal ouders met meer ervaring dachten met hen mee:
“Hoe krijgen wij deze wethouder en de raad zover dat er ook in Amsterdam passend onderwijs voor hoogbegaafden komt?”
Op Twitter vonden we raadsleden die zich hier hard voor wilden maken. Na een lang traject van adviseren en mensen achter hun broek aan zitten, spraken Sander en zijn zoon in, tijdens een commissievergadering van de Amsterdamse Raad.

Na 3,5 jaar betrokkenheid en inzet, vele vergaderingen en talloze uren op Twitter en onze blog heeft Sander Claassen besloten te stoppen bij HB020.
‘Ik kijk met tevredenheid en trots terug op alles wat we sinds november/december 2011 hebben bereikt, hoe we kinderen, ouders en ook leraren een tikkeltje gelukkiger hebben kunnen maken met onze activiteiten.’

En inderdaad wat heeft HB020 veel bereikt met de inzet van vrijwilligers: o.a. 2 workshops aan docententeams, 14 spelletjesmiddagen, 4 #HBavonden en voltijds basis onderwijs voor hoogbegaafden in Amsterdam op (binnenkort ) 4 locaties.

Maar zoals Sander het omschreef: ‘Het voornaamste resultaat dat wij echt zelf vanuit HB020 hebben bereikt, is dat we in Amsterdam en omstreken voor een soort emancipatie hebben gezorgd voor hoogbegaafde kinderen en hun ouders. Het is voor iedereen telkens weer een zoektocht vol vraagtekens als blijkt dat een kind hoogbegaafd is. Wij hebben met HB020 een platform gecreĆ«erd waar mensen terecht kunnen met vragen, om elkaar te ontmoeten en om in contact te treden met adviesbureaus en scholen’.

Wij willen Sander ontzettend bedanken voor zijn inzet en inbreng de afgelopen jaren! HB020 gaat verder met Sandra, Fanny en Marisah en natuurlijk met de vrijwilligers die meehelpen tijdens activiteiten.

Sander maakt natuurlijk ook ruimte voor nieuwe gezichten binnen HB020 en dat is hard nodig voor het voortbestaan. Wil je ook meehelpen, -denken of -doen, stuur ons dan een e-mail op info@hb020.nl? Wij kunnen altijd hulp gebruiken.

More News