Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

31 mei spelmiddag op De Bonkelaar

Op zondag 31 mei 2015 is de laatste spelmiddag van hb020 voor de zomervakantie! Jullie zijn van harte welkom van 13:00 tot 16:00 uur op een nieuwe locatie De Bonkelaar, Molenwijk 3, 1035 EE Amsterdam Noord. Op De Bonkelaar wordt sinds dit schooljaar voltijds hoogbegaafdenonderwijs van Amos Uniq aangeboden.

Naast het vrij spelen met ons standaard spelmateriaal en speelgoed, hebben we ook dit keer weer bijzondere en interessante activiteiten.

Speciaal voor de jonge kinderen komt Florien van der Aar van Yogibears een yoga workshop geven. De eerste workshop (van 13:30 uur -14:15 uur) en is voor kinderen met hun ouders van 4 – 7 jaar. De tweede workshop (14:30 – 15:15 uur) is voor kinderen van 2 – 4 jaar met hun ouders. Tijdens de workshop ga je op avontuur rondom een thema. Het is fijn als je makkelijk zittende kleding aan hebt.

Hoogbegaafde kinderen verschillen in hun talenten en behoeften van wat we in de huidige maatschappij als gemiddeld en normaal definiëren. Voor velen is het in de huidige maatschappij een uitdaging om in contact te blijven met zichzelf. Voor hoogbegaafde kinderen is die uitdaging, door hun anders zijn, extra groot. Om te vermijden dat ze buiten de groep vallen en/of opvallen, hebben zij zichzelf vaak aangeleerd om zich aan te passen aan de groep of zich er vanaf te sluiten. In al deze gevallen is het kind het contact met zichzelf (grotendeels) kwijt en daarmee uit balans. Yoga helpt hun om die balans weer terug te vinden. Door middel van yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, massages, droomverhalen & gedichten (voor de kleinste onder ons) en zintuiglijke oefeningen zoeken we samen weer naar balans, naar een manier om ons weer fijn te voelen en vertrouwen te krijgen in hunzelf.
Kom naar de workshops van Yogibears en ervaar het zelf, samen met je kind. Bij beide workshops zijn ouders welkom samen met hun kind om de yoga te ervaren en samen plezier te beleven!

Wegens grote belangstelling tijdens een eerdere spelmiddag voor deze workshop, komt Marsha Tap nog een keer interessante en verrassende proefjes doen. Aan de eerste workshop (13:30-14:30) kunnen maximaal 10 kinderen van 5 tot 8 jaar meedoen. De tweede workshop (14:45-15:45) is voor maximaal 15 kinderen van 8 tot 12 jaar.

Marsha Tap werkt sinds vijf jaar met hoogbegaafde kinderen bij de Day a Week School. Daarnaast heeft ze haar eigen plusklas Phi Science Lab. In bijna ieder Lab wordt er wel een experiment gedaan. Kinderen vinden proefjes heel erg leuk om te doen. Daarnaast oefenen ze hun praktische intelligentie door het opzetten en uitvoeren van een experiment en hun analytisch denken door het beoordelen van de gegevens en het opstellen en toetsen van hypothesen. Tijdens de twee workshops kan onder haar begeleiding volop worden geëxperimenteerd. De kinderen doen voorspellingen over wat zij denken dat er gaat gebeuren en kijken daarna wat er werkelijk gebeurt. Soms is dat heel spectaculair!

De ouderworkshop ‘Wat weet je van hoogbegaafdheid?’ wordt deze keer verzorgd door Renate Hamsikova en is van 14:00-15:00 uur.

De ouderworkshop is vol, je kunt je niet meer aanmelden!

Hoogbegaafd zijn betekent veel meer dan een beperkte wiskundige formule HB = 130 + M + C (130 IQ plus motivatie plus creativiteit). In deze lezing gaat Renata in op de andere, meer belangrijke kenmerken van hoogbegaafdheid, zoals intensiteit, hooggevoeligheid en asynchrone ontwikkeling. Renata Hamsikova is de eigenaar van het adviesbureau IeKu Advies, gevestigd in Volendam. Renata werkt door heel Nederland en adviseert ouders en scholen over opvoeding en begeleiding van hoogbegaafde kinderen. Je kunt meer over Renata en haar werk vinden op haar website.

Vaste prik: de specialisten van deDNKRS zijn er de hele spelmiddag met hun adviezen en boeken en je kunt ongedwongen met ze spreken over hoogbegaafdheid.
Ook de speciale hoek voor de peuters is er weer, met uitdagend (spel)materiaal dat geschikt is voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Wil je naar de spelmiddag van zondag 31 mei komen? Vul dan het onderstaande aanmeldingsformulier in. Je kunt het formulier ook terugvinden via de volgende link.

Je kunt je ter plekke inschrijven voor de workshops. Wees op tijd bij de inschrijftafel want vol = vol. De deuren gaan om 13:00 uur open.

Let op: je ontvangt na invullen van het formulier GEEN automatische bevestigingsemail!

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/1pOLV_5Pk_buR3jewfPGzGCpS9PoeaqFGNzqylXZHRJQ/viewform” query=”embedded=true” width=”760″ height=”500″ /]

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten van hb020, klik dan rechtsonder op “volg” en vul uw emailadres in. En volg ons op twitter via @hb020 en de hashtags #spelmiddag en #HBavond.

More News