Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

18 januari spelletjesmiddag bij de Pro Rege school

Ook in 2015 wenst hb020 iedereen weer veel plezier en geluk!

Je bent op zondag 18 januari 13:00-16:00 uiteraard weer van harte welkom op hb020’s 13e spelletjesmiddag. We zijn voor de 5e keer te gast in het gebouw van de Pro Rege school in Nieuw-West, Hemsterhuisstraat 87, 1065 JX Amsterdam.

Tip: hang de poster over deze spelletjesmiddag op bij je kind op school!

We hebben geprobeerd om wederom een inspirerend programma samen te stellen, van jong tot oud. Voor de kinderen hebben we (zo denken wij tenminste) weer heel leuke extra activiteiten, naast ons standaard aanbod van uitdagend spelletjes en speelgoed.

Marsha Tap gaat in twee workshops interessante en verrassende proefjes doen. Aan de eerste workshop (13:30-14:30) kunnen maximaal 10 kinderen van 5 tot 8 jaar meedoen. De tweede workshop (14:45-15:45) is voor maximaal 15 kinderen van 8 tot 12 jaar. Helaas… je kunt je voor deze workshop niet meer aanmelden. Er zijn zelfs veel kinderen die zich hadden aangemeld, maar die door de grote belangstelling toch niet kunnen meedoen.

Marsha Tap werkt sinds vijf jaar met hoogbegaafde kinderen bij de Day a Week School. Daarnaast heeft ze haar eigen plusklas Phi Science Lab. In bijna ieder Lab wordt er wel een experiment gedaan. Kinderen vinden proefjes heel erg leuk om te doen. Daarnaast oefenen ze hun praktische intelligentie door het opzetten en uitvoeren van een experiment en hun analytisch denken door het beoordelen van de gegevens en het opstellen en toetsen van hypothesen. Tijdens de twee workshops kan onder haar begeleiding volop worden geëxperimenteerd. De kinderen doen voorspellingen over wat zij denken dat er gaat gebeuren en kijken daarna wat er werkelijk gebeurt. Soms is dat heel spectaculair!

Wil je liever eens wat meer met je lichaam doen in plaats van met je hoofd? Let dan op: we hebben dit keer een heel spectaculaire workshop! We hebben Raymond Joval bereid gevonden om een workshop boksen te geven aan kinderen van 8 tot 12 jaar. We kunnen Ray wel een talent noemen, want hij heeft niet alleen in 1992 aan de Olympische Spelen meegedaan, maar hij is ook nog eens 3x wereldkampioen geweest! Op het programma staat: ontdek je talent, weerbaarheid, actie en reactie (met de nadruk op reactie). Wil je meedoen? Geef het dan aan in het aanmeldingsformulier. Deze workshop begint om 13:30.

Speelvrienden is een website waar hoogbegaafde kinderen tot 14 jaar contact met elkaar kunnen maken. Marjolijn Peters zal tijdens de spelletjesmiddag uitleg geven en je kunt je ook bij haar inschrijven.

Heb je een hartsvriendin met wie je alles kunt delen? Heb je een coole vriend met dezelfde interesses als jijzelf? Of ben je nog op zoek naar een leuke vriendschap en voel je je alleen? Wij van Speelvrienden gunnen iedereen een leuke vriendschap! Speelvrienden wil alle meer- en hoogbegaafde kinderen helpen om een leuke vriendschap te vinden. Op 18 januari zullen we aanwezig zijn tijdens de spelletjesmiddag van hb020. Graag maken we kennis met je en nemen we de tijd om je vragen te beantwoorden. We nemen informatie mee over ons netwerk. We laten je zien hoe een (anoniem gemaakt) profiel eruit ziet. We doen je ook een speciaal aanbod: gratis een lidmaatschap tot en met 31 augustus 2016. Ben je nieuwsgierig en wil je niet wachten tot 18 januari? Dan kun je op onze site nu al met de code “hb020” een gratis profiel aanmaken!

De ouderworkshop (14:00-15:00) wordt deze keer verzorgd door Sonja Borgstede van Buro Bloei en het gaat over prikkelgevoeligheidHelaas… je kunt je voor deze workshop niet meer aanmelden.

Naast hoge intellectuele vaardigheden, creatief denkvermogen en motivatie, zijn er nóg meer kenmerken van hoogbegaafde kinderen, een daarvan is: prikkelgevoeligheid. In deze workshop vertellen wij wat er (vanuit de wetenschap) bekend is over de achtergrond en uitingen van prikkelgevoeiligheid bij deze doelgroep. Daarbij willen we vooral ook tips geven en uitwisselen over hoe je je kind hier als opvoeder (ouder / leerkracht) effectief bij kunt ondersteunen.

Vaste prik: de specialisten van deDNKRS zijn er weer de hele spelletjesmiddag met hun adviezen en boeken en je kunt ongedwongen met ze spreken over hoogbegaafdheid.

Ook de speciale hoek voor de peuters is er weer, met uitdagend (spel)materiaal dat geschikt is voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Nog even alle tijden op een rijtje:

  • 13:00 start van de spelletjesmiddag
  • 13:30-14:30 workshop proefjes doen (5-8 jaar)
  • 13:30-14:30 workshop boksen (8-12 jaar)
  • 14:00-15:00 ouderworkshop
  • 14:45-15:45 workshop proefjes doen (8-12 jaar)
  • 16:00 einde van de spelletjesmiddag

Dus, iedereen gaat weer komen! Meld je hieronder direct aan, of ga naar de eigen pagina van het aanmeldingsformulier op http://bit.ly/spelletjesmiddag18jan

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/1YFz0YUOOEM4p450QcfHcVaTf_hzp0RikIYm9bJtlF8U/viewform” query=”embedded=true” width=”760″ height=”500″ /]

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten van hb020, klik dan rechtsonder op “volg” en vul uw emailadres in. En volg ons op twitter via @hb020 en de hashtags #spelletjesmiddag en #HBavond.

More News