Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Coole HB020 spelmiddag op 17 januari 2016

We beginnen de eerste maand van 2016 meteen goed met een spelmiddag van HB020. Je bent op zondag 17 januari 2016 van 13:00 – 16:00 uur van harte welkom. We zijn deze keer te gast in het mooie schoolgebouw van de Poseidon, Frans Zieglerstraat 7, 1087 HN Amsterdam IJburgDe Poseidon is een van de locaties in Amsterdam waar voltijds hoogbegaafden onderwijs wordt aangeboden via Amos Uniq.

 Tip: hang de poster over deze spelmiddag op bij je kind op school! 

Ook dit keer is er voldoende uitdagend materiaal en hebben wij een leuk programma samengesteld met nieuwe workshops en activiteiten.

hb020 17-1 4

Vaste prik: de specialisten van deDNKRS zijn er de hele spelmiddag met hun adviezen en boeken en je kunt ongedwongen met ze spreken over hoogbegaafdheid. Ook de speciale hoek voor de peuters is er weer, met uitdagend (spel)materiaal dat geschikt is voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Sylvia Wardenaar (theatermaker, clown en circusartiest) komt met koffers vol leuke circusmaterialen.

We gaan jongleren met ballen en ringen. Bordjes draaien op een stokje. Koorddansen over een dunne stalen draad. Diabolo’s en Devil sticks laten draaien, in de lucht gooien en ook weer vangen. Ballopen op een grote houten bal. Balanceren op twee stalen ladders. Met hoeveel kunnen we er op? Met stelten en klossen door de zaal lopen en fietsen op minifietsjes.

We kunnen ook een piramide bouwen met 6 (of meer) kinderen. Er is open inloop, dus je kan komen zo vaak en zo lang je wilt. En neem je ouders ook mee, die kunnen je helpen voor de veiligheid, maar vooral ook lekker zelf met de spullen spelen.

CIRCUS NUL NUL FLYER voorkant

Naast deze stoere fysieke activiteiten, komt Terry Chan van Mandarin Stars een workshop Chinees geven.

Heb je ooit overwogen om Chinees te leren? Mandarin Stars organiseert twee leuke workshops (4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar) waarin de taal Mandarijn tot leven wordt gebracht met onze op spel gebaseerde leermethode. Er zullen leuke spel- en knutselactiviteiten plaatsvinden met als thema het populairste Chinese festival van het jaar – Chinees Nieuwjaar – dat in februari plaatsvindt. Je zal niet geloven wat je kan leren door één uur met onze gepassioneerde docenten door te brengen. Schrijf je in bij binnenkomst!

Ben Leijten, spelontwikkelaar, is al vaker aanwezig geweest op een spelmiddag en het was elke keer heel bijzonder om nieuwe spellen uit te proberen en te testen. Deze spellen zijn nog niet op de markt maar in de testfase. Ben maakt graag gebruikt van de kritische blik van de echte spelliefhebbers. Ouders mogen hier natuurlijk ook aan mee doen.

De ouderworkshop wordt dit keer verzorgd door Fanny Cattenstaart van Grip op talent en gaat over ‘onderpresteren’.

Veel kinderen halen niet het beste uit zichzelf op school. Als dit ernstig is wordt dit ook wel onderpresteren genoemd maar klopt dat wel? Wanneer spreken we van onderpresteren? Welke vormen zijn te onderscheiden? Wat zijn de oorzaken? Hoe herken je het? En natuurlijk tips om er mee aan het werk te gaan.

De toegangsprijs is €3,- per persoon. Graag gepast betalen als dat mogelijk is. We gebruiken het geld voor koffie, thee, limonade en wat lekkers. En gebruiken het geld voor de aankoop en vervanging van speelgoed, knutselmateriaal en bijvoorbeeld materiaal dat wordt gebruikt tijdens de workshops of activiteiten.

Kom je naar de spelmiddag van zondag 17 januari 2016? Vul dan het onderstaande aanmeldingsformulier in. De deuren gaan om 13:00 uur open. Let op: je ontvangt na invullen van het formulier GEEN automatische bevestigingsemail!

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/1vJ74Cmi7mFjygmiHxGdyg_L5Q8j9YrfhZxDt_9V8zIc/viewform” query=”embedded=true” width=”760″ height=”500″ /]

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten van hb020, klik dan rechtsonder op “volg” en vul uw e-mailadres in. En volg ons op twitter via @hb020 en de hashtags #spelmiddag en #HBavond.

 

More News