Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Komende hb020 spelletjesmiddag op zondag 15 juni bij Pro Rege school

Na de druk bezochte spelletjesmiddagen in januari bij de Bijlmerhorst in Zuidoost en in maart bij de Poseidon op IJburg gaan we er op zondag 15 juni weer een leuke middag maken, te gast bij de Pro Rege school in Nieuw-West. Ja, het is deze keer op vaderdag!

De deuren gaan open om 13:00 uur en we hopen dat iedereen om 16:00 uur tevreden weer naar huis gaat.

We zijn nog bezig om de laatste details van het programma te regelen, maar je kunt onder andere het volgende verwachten:

Lekker spelen: Natuurlijk hebben we weer ons eigen gebruikelijke aanbod van allerlei leuk en uitdagend speelgoed. Speciaal is deze keer dat je in een apart lokaal kunt spelen met een heleboel spellen van denkspellenparadijs.nl. Zij verkopen originele en uitdagende denk- en gezelschapsspellen zoals Rumis en Lo-Xio en die mogen wij lekker uitproberen!

Kinderworkshop Sterrenkunde: Thijs Desain heeft net zijn eindexamen vwo erop zitten. Hij zit al jaren bij de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde (JWG), een vereniging voor kinderen en jongeren van 8 tot 21 jaar die geïnteresseerd zijn in sterrenkunde (en ze organiseren ook zomerkampen voor kinderen van 8-13 jaar). Tijdens de spelletjesmiddag zal Thijs een interessante en leuke presentatie geven:

We zijn al jaren bezig met zoeken naar buitenaards leven, maar we hebben nog nooit wat gevonden. Zou het niet heel gek zijn als wij de enigen waren? Waar is iedereen?

Vervolgens ga je zelf aan de slag met een “Evolutieknutsel”. Er kunnen maximaal 20 kinderen aan deze workshop meedoen. Maar als er grote interesse is, doet Thijs de workshop gewoon twee keer! De minimumleeftijd voor deze workshop is 6 jaar.

Spannende wedstrijd: We houden deze keer een uitdagende wedstrijd waar iedereen, van jong tot oud, in teams van 4 personen aan mee mag doen. We houden nog even geheim wat deze wedstrijd precies inhoudt, omdat originaliteit en creativiteit zal bepalen wie het beste resultaat zal behalen. We willen natuurlijk dat iedereen ter plekke pas aan de beste oplossing van het voorgelegde probleem gaat werken. Maar we durven wel te beloven dat het een vrolijke boel zal worden. We hopen op een titanenstrijd tussen teams als “De slimme kleuters”, “De vaderdagvaders”, “De stoere moeders” en “De betweterige bovenbouwers”. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten en per ronde kunnen er 6 teams meedoen. Hoe meer deelnemers, hoe beter, dus we hopen dat beide rondes volgeboekt worden. Aan het eind van de spelletjesmiddag volgt dan de prijsuitreiking. Doe mee, want dit wil je niet missen!

Ouderworkshop: Het wordt inmiddels een beetje traditie om tijdens de spelletjesmiddag ook een workshop speciaal voor ouders aan te bieden. Deze keer verzorgt Sonja Borgsteede van Buro Bloei de workshop Motivatie als sleutel om (hoog)begaafde kinderen te kunnen laten bloeien!

Je kunt nog zo’n goed stel hersens hebben, voor het kunnen omzetten van aanleg naar talent is meer nodig dan dat. De omgeving moet een passend aanbod bieden en bovendien moet het kind zélf ergens voor ‘warm lopen’ en zijn best willen doen voor prestaties. Pas als je ergens voor gemotiveerd bent, ben je in staat om de inspanning en het zweet te leveren, die nodig zijn voor topprestaties. In deze workshop gaan wij in op theoretische inzichten over ‘motivatie’ en vooral op praktische manieren om deze bij je kind actief aan te boren. Ook de theorie en praktijk van ‘mindset’ zullen aan bod komen.

 

En net als op vele eerdere spelletjesmiddagen komen de mensen van DeDNKRS weer met hun boeken en kun je met ze spreken over hoogbegaafdheid. Ze zullen aanwezig zijn van 13:00 tot 15:00.

Kom je ook naar de spelletjesmiddag op 15 juni 13:00-16:00? Het is bij de Pro Rege school, Hemsterhuisstraat 87, 1065 JX Amsterdam. Meld je via onderstaand formulier aan, of ga naar http://bit.ly/spelletjesmiddag15juni

 

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/1_QNkCz79k2TBg4HLMM6RQtWF7ksNJvcZ46y7Z9T28yc/viewform” query=”embedded=true” width=”760″ height=”500″ /]

 

Heb je nog leuke tips of ideeën voor hb020’s spelletjesmiddag, zoals een workshop of een andere activiteit? Het hoeft niet iets te zijn wat je zelf kunt verzorgen. Jullie ideeën zijn altijd welkom. Mail ons op info@hb020.nl.

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten op de weblog van hb020, klik dan rechtsonder op “follow” en vul uw emailadres in.

En volg ons op twitter: @hb020

 

More News