Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

9 november weer hb020 spelletjesmiddag

Op zondag 9 november is het weer hb020 spelletjesmiddag! We strijken weer neer op IJburg, in het mooie schoolgebouw van De Poseidon. Van 13:00 tot 16:00 is iedereen weer welkom op de Franz Zieglerstraat 7, 1087 HN Amsterdam.

Tip: hang de poster over deze spelletjesmiddag op bij je kind op school!

Zoals altijd is er van allerlei uitdagend speelgoed. Een speciale vermelding maken we hier voor Justus van Oel, die enige tijd geleden zelf het spel “Meander” heeft verzonnen. Na het artikel in Het Parool (over Sander die Amsterdammer van de dag was) heeft hij een mooi exemplaar van het spel aan hb020 geschonken, waar nu iedereen lekker mee kan spelen op de spelletjesmiddag:

2014-09-29 20.24.31

Zoals inmiddels gebruikelijk is geworden, verzorgen we tijdens de spelletjesmiddag ook nog wat speciale activiteiten.

Voor de ouders geeft Fanny Cattenstart 13:30-14:30 een interactieve workshop “Hoe ga je in gesprek met school?”

Onder leiding van Fanny Cattenstart (Grip op Talent) wordt geïnventariseerd waar de grootste knelpunten zitten bij het gesprek op school. Na inventarisatie gaan we samen op zoek naar mogelijkheden en kansen om het gesprek prettig en constructief te houden. Heb je vragen omdat het in de toekomst gaat spelen? Ben je in gesprek maar loopt het niet lekker? Heb je al flink ervaring en wil je andere ouders laten hiervan profiteren? Kom dan deelnemen aan deze uitwisseling.

NB: Er zijn al zoveel aanmeldingen voor deze workshop binnen dat u zich helaas niet meer kunt inschrijven.

En voor de kinderen, terug van weggeweest: het maken van stopmotion filmpjes! Op een van de eerste spelletjesmiddagen van hb020 (17 juni 2012) bleek dit al erg succesvol, dus gaan we het weer doen!

Wil jij ook een stopmotion filmpje maken? Neem dan een smartphone of tablet mee, liefst al met daarop een App waarmee je stopmotion filmpjes kunt maken. Voor de iPhone is dat bijvoorbeeld iMotion (gratis). Heb je geen smartphone of tablet? Geen probleem, dan mag je er wel een van ons gebruiken. Wij zorgen ook voor klei, papier, viltstiften en ander knutselmateriaal. Als je LEGO, Playmobil poppetjes, knuffels of andere voorwerpen wilt meenemen, kun je daarmee vast ook een leuk verhaaltje maken. Ter inspiratie hier een paar filmpjes die kinderen twee jaar geleden op de spelletjesmiddag maakten:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DYoDXnOm59k]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5s9DnO9SEZM]

Net als op vele eerdere spelletjesmiddagen komen de specialisten op het gebied van hoogbegaafdheid van deDNKRS weer met hun adviezen en boeken en kun je ongedwongen met ze spreken over hoogbegaafdheid. Ze zullen tijdens de hele spelletjesmiddag aanwezig zijn.

Speciaal voor de peuters wordt er een aparte plek ingericht, waar ze naar hartenlust kunnen spelen met uitdagend (spel)materiaal dat geschikt is voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. De “peuterhoek” is te vinden naast deDNKRS.

Kortom, dit wordt weer een leuke spelletjesmiddag! Wil jij ook komen, meld je dan hieronder direct aan, of ga later naar het aanmeldformulier op http://bit.ly/spelletjesmiddag9nov

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/1FpMpE4mjGghudUCDg7LjGeSshKVkFMNq8gISuwsCp-A/viewform” query=”embedded=true” width=”760″ height=”500″ /]

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten op de weblog van hb020, klik dan rechtsonder op “follow” en vul uw emailadres in. En volg ons op twitter: @hb020

More News