Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Spelmiddag 21 mei 2017 bij Pro Rege

Op zondag 21 mei van 13:00 – 16:00 uur 

is de volgende spelmiddag. Je bent dan van harte welkom in het schoolgebouw van

Pro Rege school, Hemsterhuisstraat 87, 1065 JX Amsterdam Nieuw-West

Tip: hang de poster over deze spelmiddag op bij je kind op school! 

Uiteraard zijn de specialisten van deDNKRS weer van de partij. De hele spelmiddag staan zij klaar met adviezen en boeken. Zij beantwoorden graag je vragen over hoogbegaafdheid. Ook de speciale hoek voor de peuters is er weer, met uitdagend (spel)materiaal voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprongMeer informatie kun je vinden via www.dednkrs.nl

Naast ons standaardprogramma (vooral veel vrij spelen met allerlei uitdagend speelgoed) hebben we ook deze keer weer een paar workshops als extra activiteiten

Kinderworkshop: Speelse en uitdagende yoga!

Dawn Stephens geeft speelse, plezierige en uitdagende kinderyogalessen. Het leuke van yoga is dat kinderen verschillende yogahoudingen leren en hierdoor meer bewust worden van zichzelf en de zintuigen leren gebruiken.

Er zijn twee lessen:
4-8 jaar (45 minuten – maximaal 12 kinderen)
8-12 jaar (45 minuten – maximaal 12 kinderen

Schrijf je hiervoor in bij binnenkomst.

Kinderworkshop: Urban hockey

Urban Hockey is een ‘uitdagende’ vorm van hockey, waarbij ‘gewoon’ op straat wordt gespeeld! Doe mee, leer tricks en daag elkaar uit!

Trainer Mohammed Lazizi laat je graag kennis maken met urban hockey. Er zijn drie workshops van 30 minuten voor kinderen vanaf 6 jaar. Per workshop kunnen er maximaal 12 kinderen meedoen.

Schrijf je hiervoor in bij binnenkomst.

Meer informatie over urban hockey vindt je hier.

Kinderworkshop: Ontdekkend leren rekenen

Kinderen en ouders zijn dol op het bordspel RESOLF! Vandaar dat Rolf Doets weer van de partij is. Met RESOLF is rekenen kinderspel. Hou je van puzzelen en ontdekken? Laat je dan uitdagen door RESOLF. Je kunt het bordspel met € 5,- korting kopen tijdens de spelmiddag. Vergeet niet contant geld mee te nemen.

Inschrijving voor deze workshop is niet nodig.

Ouderworkshop: Diagnostiek van hoogbegaafdheid

‘Is mijn kind hoogbegaafd?’ is een vraag die Buro Bloei dagelijks krijgt.

Maar het geven van een antwoord hierop, is moeilijker dan het lijkt! Hiervoor zijn meerdere redenen:

Ten eerste bestaat er in de wetenschap geen consensus over wat ‘hoogbegaafdheid’ precies behelst. Dat het om een hoge intelligentie gaat is duidelijk. Maar over welke eigenschappen moet een kind nog meer beschikken, om ‘hoogbegaafd’ te kunnen worden genoemd? Hier zijn de meningen over verdeeld!

Ten tweede kunnen veel van de eigenschappen die aan hoogbegaafdheid worden toegedicht niet eenduidig worden gemeten (denk aan motivatie, doorzettingsvermogen, of creativiteit), simpelweg omdat hiervoor geen gestandaardiseerde tests bestaan.

Tot slot is ook een intelligentietest geen ‘waterdicht’ testinstrument. Ook hierop kunnen kinderen bijvoorbeeld onderpresteren. Door hun andere manier van denken kunnen hoogbegaafde kinderen de testvragen ook heel anders dan niet-hoogbegaafde kinderen benaderen. Het vereist ervaring en specifieke technieken van de onderzoeker, om ook op een intelligentietest het beste uit een (mogelijk) hoogbegaafd kind te halen.

Sonja Borgsteede van Buro Bloei gaat in op de valkuilen én mogelijkheden van het testen van hoogbegaafdheid. Wat kun je wél en wat kun je niet met een testscore? Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid voor vragen en discussie!

De toegangsprijs is €3,- per persoon, inclusief consumptie van koffie, thee, limonade en snacks. Van de opbrengst bekostigen wij de aankoop en vervanging van speelgoed, knutselmateriaal en bijvoorbeeld materiaal dat wordt gebruikt tijdens de workshops of activiteiten.

Kom je naar de spelmiddag van zondag 21 mei 2017Vul dan het onderstaande aanmeldingsformulier in. De deuren gaan om 13:00 uur open. Let op: je ontvangt na invullen van het formulier GEEN e-mail ter bevestiging van aanmelding!

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/e/1FAIpQLSdXGrYkR9Z5uriP1b1eO2zaKtAQQ8bEeCCr3ZQJpgJbZWPL5w/viewform” query=”embedded=true” width=”760″ height=”500″ /]

More News