Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Uitkomsten evaluatie spelletjesmiddagen

Drie weken geleden riepen we u op om mee te doen met een evaluatie van de eerste vijf spelletjesmiddagen die we met hb020 hebben gehouden. We wilden graag weten in welke mate de spelletjesmiddagen voldoen aan de verwachtingen van de bezoekers. Bijvoorbeeld: wat is tijdens onze spelletjesmiddagen een acceptabel maximum aantal bezoekende kinderen en ouders, welke locatie(s) kunnen we voor de spelletjesmiddagen gebruiken, speelt de frequentie van eens per twee maanden voldoende in op de behoefte onder de bezoekers, wat is een redelijke entreeprijs?

Ongeveer 25 mensen hebben in de tussentijd het formulier ingevuld. Hieronder vatten we wat uitkomsten samen:

 • Een groot deel (15) van de respondenten had één van de spelletjesmiddagen bezocht. De rest had er gemiddeld drie bezocht.
 • Op een enkeling na komt iedereen uit Amsterdam. De respondenten zijn ook op één basisschoolleerkracht na allemaal ouders van hoogbegaafde kinderen.
 • Het gemiddelde cijfer dat men geeft voor de spelletjesmiddagen is een 7,7.
 • Op een schaal van 1 (zeer ontevreden) tot 4 (zeer tevreden) scoren de spelletjesmiddagen prima (3,4) op de frequentie (eens per 2 maanden) en het tijdstip (zondag 13:00-16:00).
 • Ook het aanbod van de spelletjes, een workshop voor ouders, het contact met anderen, de locatie en het aantal aanwezigen wordt redelijk goed beoordeeld (van 3,0 tot 3,2). Wel zijn er op deze punten hier en daar wat mensen die niet of minder tevreden zijn.
 • Opmerkingen en tips:
  • Er zou meer gedifferentieerd kunnen worden in de typen spelletjes: op leeftijd, individueel vs groepsspelletjes.
  • De begeleiding bij spelletjes/activiteiten zou iets duidelijker georganiseerd kunnen worden. Een tip was om wat jongeren (pabo/sportopleiding?) bij de organisatie te betrekken die dan wat activiteiten op zich zouden kunnen nemen.
  • De workshop zou beter gestructureerd kunnen worden. [Het was op 3 maart voor het eerst dat er een ouder-workshop werd gehouden. Op 11 april organiseert hb020 overigens speciaal voor ouders, leerkrachten, hb-specialisten en andere geïnteresseerden de eerste #HBavond, die eens per kwartaal zal plaatsvinden.]
  • Men wil graag dat er tijdens de workshop voor de ouders ook een goed programma of bepaalde vorm van opvang is voor de kinderen die dan zonder ouder zijn.
 • De respondenten vonden gemiddeld dat een redelijke entreeprijs per kind rond de €3,00 zou liggen en per volwassene rond de €2,50. Hierbij werd ook aangegeven dat met de opbrengst meer spelletjes aangeschaft zouden kunnen worden.

We danken alle deelnemers aan de evaluatie voor hun bijdrage en we zullen proberen zoveel mogelijk van de opmerkingen en tips mee te nemen bij de komende spelletjesmiddag van hb020, op zondag 26 mei. Een aantal van de ideeën vergt meer van ons aan organisatie. Dat willen we graag doen, maar het zou dan fijn zijn als nog meer ouders zich bij hb020 melden om wat mee te helpen aan het organiseren van de spelletjesmiddagen. Laat het ons weten als u daar voor voelt!

Heeft u nog opmerkingen of wilt u alsnog de vragenlijst invullen? Dan mag dat natuurlijk nog steeds.

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten op de weblog van hb020, klik dan rechtsonder op “follow” en vul uw emailadres in.

En volg ons op twitter: @hb020

More News