Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

HB020 zoekt vrijwilligers voor incidentele en structurele hulp!

“Je doet het voor je kind!”

Fanny van HB020 vertelt: “Waarom zit je in de organisatie van HB020? Die vraag kreeg ik laatst…..

Het antwoord is simpel, ik doe het voor mijn kind. En voor die andere kinderen die peers nodig hebben. En voor ouders die elders niet gehoord worden of informatie zoeken! En ik doe het met veel plezier. Elk spelmiddag weer heb ik het gevoel dat we met elkaar (de vrijwilligers die dit met mij doen) echt wat bereiken. We maken verbinding, verbinding die soms echt ontbreekt en soms nog niet stevig genoeg is.

 Sommige ouders zien we vaak en langdurig, anderen hebben na 2 of 3 spelmiddagen hun draai gevonden op zoek naar….. Elke keer weer verbazen we ons over de nieuwe instroom, nieuwe ouders op zoek naar peers of informatie over begaafdheid. Het is niet moeilijk te genieten van al het moois wat steeds weer opnieuw ontstaat. Kinderen die genieten van en met elkaar, ouders die zich thuis voelen of voor wie het kwartje valt. Het is een mooie klus om te doen, telkens weer.”

HB020 draait op een vaste kern van 3 ouders en een groepje vrijwilligers die incidenteel of structureel helpen. Toch zouden we graag zoveel meer willen doen.

Later op het VO?
Nog lang niet alle VO scholen hebben begaafdheid al echt in kennissysteem opgenomen en weten vaak nog niet hoe er handen en voeten aan te geven. Onze kinderen worden echter groter en de tijd dringt voor sommigen.

Informatie verstrekken (PO/VO, ib’ers, beleidsmakers, politici etc)
Zou het helpen om leerkrachten meer in de gelegenheid te stellen informatie op te doen? Wij organiseren echt met liefde nog een avond of middag. Hoe bereiken we de doelgroep beter? Hoe zorgen we dat het aanbod en de vorm echt aanslaan?

Wil je meehelpen, -praten en -denken? Hulp is welkom

Helpen bij een spelletjesmiddag?
Een grote hoeveelheid ondernemende kinderen met plezier in een schoolgebouw. Ouders die met elkaar ervaringen uitwisselen en merken dat hun kinderen zich zonder hen prima vermaken. De spelletjesmiddagen zijn op zondagmiddag, ongeveer eens per twee maanden. We rouleren tussen een paar scholen in verschillende wijken van Amsterdam.

Denkspellen, bouwmateriaal, schaakclub, knutselen, proefjes doen: op een spelletjesmiddag van hb020 bieden we uitdagende activiteiten voor kinderen die je telkens weer kunnen verbazen. Wat voorbeelden van eerdere activiteiten zijn onder andere spaghettibouwwerken, reuzenbellenblaas en stop-motion filmpjes maken.

Werkzaamheden:
Opbouwen om 12.00 uur; en/of opruimen om 16.00 uur
Regelen van workshops voor kinderen

Helpen bij een PO/VO avond?
Op een PO/VO avond komen leraren, ouders, beleidsmakers ea bij elkaar om workshops te volgen en ervaringen met elkaar te delen. ……….

Werkzaamheden:
Organiseren informatiebijeenkomsten
Communicatie plan
Benadering scholen/ leerkrachten
Andere ideeën?

Interesse? Vragen?
Neem contact op met Fanny Cattenstart, 06 245795, fanny@hb020.nl

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten op de weblog van hb020, klik dan rechtsonder op “follow” en vul uw emailadres in.

En volg ons op twitter: @hb020

More News