Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) organiseert 14 maart HB-café in Amsterdam

Onderstaande aankondiging is te lezen op de website van IHBV en omdat we denken dat iedereen die interesse heeft in hb020 ook onder de doelgroep valt voor deze interessante avond:

‘Begrijpen en begrepen worden’. Communiceer jij in taal of beeld?

Vrijdag 14 maart 2014 te Amsterdam in Steunpunt Tesla.
Programma start 19.30 uur.

Hoogbegaafdheid (HB) geeft noch een garantie voor het vanzelfsprekend direct goed begrijpen van wat een ander zegt, noch het als vanzelfsprekend door een ander begrepen worden. Hoogbegaafden ondervinden vaak dat zij niet op dezelfde golflengte zitten als zij met niet- hoogbegaafden communiceren. Het gevoel de aansluiting te missen, zelf niet begrepen te worden, een taak of opdracht onvoldoende duidelijk voor de ander kunnen verwoorden, een standpunt niet goed over het voetlicht kunnen brengen…. het kan soms tot gevolg hebben dat je als hoogbegaafde aan jezelf gaat twijfelen. Ben ik dan zo onduidelijk?

Hoogbegaafden hebben de neiging snel te denken, grote denkstappen te nemen, snel overeenkomsten te zien en logische verbanden te leggen.  Het visuele denken, het voor je “zien” gaat vele malen sneller dan het lineaire denken van een verbale denker. Andersom ontgaat vaak aan een visuele denker de boodschap van de taaldenker die spreekt met een voorkeur voor chronologie van gebeurtenissen.

Ben jij je bewust hoe JIJ communiceert?

Madelène Schippers (trainer basisdenksystemen en LEREN LEREN Methode) zal deze avond de specifieke kenmerken van de 2 basisdenksystemen, visueel en verbaal, uiteenzetten. De avond bestaat uit een theorie- én praktijkgedeelte. De deelnemers gaan zelf aan de slag met diverse oefeningen om een beter beeld krijgen van hun eigen voorkeur voor hun wijze van informatieverwerking (bij het communiceren én leren). Hierdoor kan iedereen zoveel mogelijk vanuit de eigen vragen en behoeften profijt halen uit deze avond.

Op 14 maart aanstaande gaan de deuren van het HB-café om 19.00u open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Daarna kan er worden nagepraat onder het genot van een drankje.

Het HB-café is een activiteit van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), een kennis-, netwerk- en projectenorganisatie met als doel het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen verbeteren. Het HB-café is er voor hoogbegaafden en een ieder die er belangstelling heeft. Het is een combinatie van een thema (leerzaam) en café (gezelligheid). Inmiddels bestaan er HB-cafés in Amsterdam, Arnhem, Delft en Zwolle.

Locatie: Steunpunt Tesla, Hoek Middenweg/Kruislaan, Middenweg 333, Amsterdam.
Bereikbaar va. CS tram 9, va. Amstel bus 40, 46, 320, 322, 327. Met de auto A10 afslag S113, richting Watergraafsmeer. Voor aanvullende informatie over route en parkeren, zie deze link

De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon. Dit is inclusief 3 koppen koffie of thee. De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.

Geef je op door overmaking van dit bedrag op 1212.87.033 (IBAN: NL15RABO0121287033) ten name van het IHBV te Delft onder vermelding van je naam, e-mailadres (gebruik ‘()’ indien ‘@’ niet geaccepteerd wordt) én ‘Amsterdam 14 maart 2014’. Meld je ruim van te voren aan als je zeker wilt zijn van een plek! Na ontvangst van je betaling, is je inschrijving voltooid. Je krijgt hierover geen bericht meer.

More News