Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

hb020 op zoek naar studenten die spelletjesmiddagen kunnen begeleiden

Heb je interesse in kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong?
Wil je ervaring opdoen met hoogbegaafde kinderen?

Dit is je kans!

hb020 is op zoek naar studenten om op onze spelletjesmiddagen kinderen te begeleiden.

Wat is een spelletjesmiddag?
Een grote hoeveelheid ondernemende kinderen met plezier in een schoolgebouw. Ouders die met elkaar ervaringen uitwisselen en merken dat hun kinderen zich zonder hen prima vermaken. De spelletjesmiddagen zijn op zondagmiddag, ongeveer eens per twee maanden. We rouleren tussen een paar scholen in verschillende wijken van Amsterdam.

Denkspellen, bouwmateriaal, schaakclub, knutselen, proefjes doen: op een spelletjesmiddag van hb020 bieden we uitdagende activiteiten voor kinderen die je telkens weer kunnen verbazen. Wat voorbeelden van eerdere activiteiten zijn onder andere spaghettibouwwerken, reuzenbellenblaas en stop-motion filmpjes maken.

Kinderen die in deze omgeving, tussen andere creatieve, snelle denkers lekker zichzelf kunnen zijn. Kinderen die dat niet allemaal gewend zijn van maandag tot vrijdag. Die zich vervelen of vervelend gevonden worden. Vierjarigen die kunnen lezen, tienjarigen die je van het schaakbord spelen, twaalfjarigen die donderjagen, zesjarigen die koppeltje duikelen: verrassend en gewoon kinderen.

Wat verwachten we van je?

  • Je bent nieuwsgierig en hebt een open houding.
  • Je legt bij voorkeur pas iets uit als er om gevraagd wordt.
  • Je bereidt een activiteit voor (een workshop voor een groep of een activiteit die kinderen in de loop van de middag individueel of in kleine groepjes kunnen doen).
  • Je bedenkt zelf wat je nodig hebt qua ruimte en materiaal. Je overlegt met één van ons of dit geschikt lijkt, of de materialen er al zijn en schaft eventueel wat aan. (We hebben geen ruim budget, maar er is wel wat geld voor materiaal. Overleg is dus wel van belang.)
  • Je komt op de spelletjesmiddag een half uur voor aanvang, helpt mee met klaarzetten en opruimen. De spelletjesmiddagen duren van 13:00 tot 16:00, dus je bent zelf 12:30 tot 16:30 aanwezig.
  • Je hebt de verantwoording over activiteiten in (een deel van) een ruimte. Tip: het is zelden te ingewikkeld voor deze kinderen, kort maar lastig is het leukst.

Wat krijg je er voor?

  • Plezier, kennis en ervaring
  • Contacten op scholen
  • Mogelijk een verklaring voor je opleiding (denk aan MBO/HBO/WO onderwijs/(ortho)pedagogiek/jeugdhulpverlening), maar ook als je gewoon interesse hebt ben je welkom!
  • Natuurlijk zorgen we voor een broodje als je binnenkomt.

Interesse? Vragen?

Neem contact op met Sandra Vervoort, 0624-555795, sandravervoortwerkt@gmail.com.

Wil je dit bericht aan iemand doorsturen? Dan kun je ook de pdf-versie downloaden.

 

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten op de weblog van hb020, klik dan rechtsonder op “follow” en vul uw emailadres in.

En volg ons op twitter: @hb020

More News