Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

hb020 aanwezig op Amsterdamse avond over onderwijs

Op dinsdag 29 januari 2013 organiseert de gemeente Amsterdam bij het Hyperion Lyceum voor de tweede keer de bijeenkomst “Ouders aan het woord”; een gesprek met de nieuwe wethouder Pieter Hilhorst, ouders en scholen over onderwijs. Het thema is: de ouder als partner van het Amsterdamse onderwijs: Zo kan het ook! Het wordt een avond waarin de kracht en het potentieel van ouders centraal staan.

Zie hier de uitnodiging van wethouder Hilhorst:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=a1T3Pv6-yyI]

Wilt u op 29 januari aanwezig zijn, dan kunt u zich hier inschrijven.

De avond zal bestaan uit twee delen. In het plenaire deel zullen de aanwezigen gezamenlijk praten over onderwerpen als de monitor ouderbetrokkenheid, voorbeelden van samenwerking tussen scholen en ouders, en best practices. Daarna zullen er afzonderlijke gesprekken plaatsvinden rond “thema-tafels”, waar per tafel ideeën kunnen worden uitgewisseld rond bepaalde thema’s. De bedoeling van de avond is dat ouders, scholen en politiek in gesprek raken. Het zal om basis-, middelbaar en speciaal onderwijs gaan.

Zie hier de officiële uitnodiging: Programma 29 januari 2013.

De gemeente heeft aan hb020 gevraagd om ook aanwezig te zijn, als voorbeeld van een succesvol ouderinitiatief. In december 2011, vlak na de eerste bijeenkomst “Ouders aan het woord”, is een groepje ouders van hoogbegaafde kinderen in Amsterdam met hb020 begonnen met als doelstelling om voltijds onderwijs voor hoogbegaafde kinderen in Amsterdam van de grond te krijgen. In 2012 volgden een initiatiefvoorstel in de gemeenteraad, waar hb020 aan heeft bijgedragen en op heeft ingesproken; een thema-avond waar 250 aanwezigen vanuit verschillende perspectieven inzicht kregen in de problematiek die komt kijken bij goed onderwijs voor hoogbegaafde kinderen; en startte hb020 spelletjesmiddagen, waar hoogbegaafde kinderen lekker met elkaar (uitdagende) spelletjes konden doen en hun ouders tegelijkertijd met elkaar van gedachten konden wisselen.

Namens hb020 zullen tijdens deze avond aanwezig zijn: Sandra Vervoort en Sander Claassen, mede-oprichters van hb020. Wilt u meer weten over de activiteiten van hb020? Of wilt u weten wie de mensen achter hb020 zijn en hoe ze hun activiteiten hebben opgestart? Kom 29 januari 2013 dan ook naar de bijeenkomst “Ouders aan het woord” en maak nader kennis met ons!

Locatie: Hyperion Lyceum, Tolhuisweg 6 (Amsterdam Noord, nabij EYE, met het pontje van Centraal Station naar de overkant)

Datum/tijd: dinsdag 29 januari 2013, 19:30 inloop, 20:00 start programma, 22:00 afsluitende borrel.

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten op de weblog van hb020, klik dan rechtsonder op “follow” en vul uw emailadres in.

En volg ons op twitter: @hb020

More News