Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

AMOS start inschrijving hoogbegaafde kinderen

AMOS is gestart met de inschrijvingen voor hun voltijds basisonderwijs aan hoogbegaafde kinderen in Amsterdam, waar ze in augustus mee zullen beginnen. Alle ouders en belangstellenden die zich eerder al bij AMOS opgaven, hebben een aantal formulieren ontvangen. Daarmee kunnen zij hun kind inschrijven op de Vlinderboom of de Poseidon.

Aanmelding bij AMOS unIQ begint met het invullen van alle gegevens en het toesturen van de formulieren. U vindt de benodigde bestanden hier:

Aanmeldformulier
Aanvullende vragenlijst ouders
Aanvullende vragenlijst leerkracht

Als u uw kind wilt inschrijven voor het voltijds HB-onderwijs moet u deze formulieren zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 22 juni 2012, ingevuld terugsturen naar HBonderwijs@amosonderwijs.nl of per post naar: AMOS, t.a.v. afdeling voltijds HB onderwijs, Postbus 9646, 1006 LH AMSTERDAM.

Een paar belangrijke punten uit de aanmeldprocedure:

  • U moet een onderzoeksrapport met betrekking tot hoogbegaafdheid van uw kind kunnen overleggen, uitgevoerd door een erkend orthopedagogisch bureau of GZ-psycholoog. De uitslag van het onderzoek is minder dan twee jaar geleden opgemaakt. Geaccepteerd worden de intelligentietest WPPSI III, SON, RAKIT, WISC III (eventueel aanvullend: de test Raven).
  • Na het toezenden van het aanmeldformulier en aanvullende informatie volgt een kennismakingsgesprek tussen de toelatingscommissie en de ouder(s) en hun kind(eren).
  • Alleen volledige aanmeldingspakketten worden in behandeling genomen, op volgorde van binnenkomst. Aanmelding geeft geen garantie op plaatsing; de toelatingscommissie beslist over de plaatsing van leerlingen.
  • De toelatingscommissie bestaat uit: directeur van de school, coördinator van de HB-afdeling, lid zorgteam van de school, leerkracht, eventueel gespecialiseerd deskundige op het gebied van hoogbegaafdheid.
  • Amos streeft naar evenwichtige groepen. Gegevens als de leeftijdsopbouw van de groep, verdeling jongens en meisjes en het aantal kinderen met aanvullende speciale zorgbehoeften zijn van invloed op de definitieve plaatsing van de kinderen.

Als u uw kind gaat aanmelden, wenst hb020 u veel succes!

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten op de weblog van hb020, klik dan rechtsonder op “follow” en vul uw emailadres in.

En volg ons op twitter: @hb020

More News