Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

AMOS start in augustus 2012 met voltijds onderwijs voor hoogbegaafde kinderen

Mooi nieuws voor hoogbegaafde kinderen in Amsterdam en hun ouders!

Op vrijdag 25 mei maakte AMOS bekend dat het zijn haalbaarheidsonderzoek heeft afgerond en tot het besluit is gekomen om inderdaad als eerste Amsterdamse schoolbestuur een start te maken met voltijds passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen.

AMOS concludeert op basis van het onderzoek dat het de inzet, de locaties en de competenties heeft om het onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen op de rails te zetten, en dat er voldoende belangstelling onder Amsterdamse ouders is om ook daadwerkelijk te beginnen.

Met ingang van augustus 2012 zal AMOS op twee locaties het hoogbegaafden-onderwijs gaan aanbieden. Op beide locaties zal er gestart worden met twee groepen, voor leerlingen van 6 tot en met 11 jaar. In totaal zullen er 60 tot 80 kinderen worden toegelaten. Het onderwijs zal worden aangeboden binnen de bestaande scholen “De Vlinderboom” (in Amsterdam-West) en “De Poseidon” (op IJburg). Dus terwijl de hoogbegaafde leerlingen specifiek op hen gericht onderwijs zullen krijgen, zullen ze ook samen spelen en werken met de andere kinderen op deze scholen.

AMOS heeft ervoor gekozen om niet volgens het Leonardo-concept te gaan werken. Wel zal AMOS gebruik maken van de ruime kennis en ervaring die in het land bij andere scholen met specifiek hoogbegaafdheidsonderwijs is opgedaan, en waar nodig met externe ondersteuning werken.

Bent u geïnteresseerd in wat AMOS te bieden heeft en wilt u uw kind(eren) aanmelden? Dan bent u op woensdag 20 juni vanaf 19:30 uur welkom op de informatieavond die AMOS in De Vlinderboom houdt, Nicolaas Beetsstraat 40.

Voor meer info van AMOS kunt u uw email sturen naar HBonderwijs@amosonderwijs.nl en regelmatig de website van AMOS in de gaten houden. Ouders die zich bij AMOS melden met interesse, zullen in de week van 4-8 juni per email een inschrijfformulier ontvangen. Op basis van de ingevulde en teruggestuurde formulieren kan AMOS vervolgens een goed overzicht krijgen van de werkelijke mogelijke inschrijvingen.

Wij van hb020 zijn erg verheugd met dit nieuws. We zullen ook aanwezig zijn op de informatieavond die AMOS op 20 juni houdt. We hebben regelmatig contact met AMOS over de wijze waarop zij hun plannen willen vormgeven. Mocht u ons daarbij ook feedback willen geven, dan kunt u hier op ons blog uw commentaar invullen of een email sturen naar hoogbegaafd020@gmail.com.

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten op de weblog van hb020, klik dan rechtsonder op “follow” en vul uw emailadres in.

En volg ons op twitter: @hb020

More News