Wired To Create

Connect – Empower – Inspire

Menu

Gemeenteraad Amsterdam voor voltijds onderwijs hoogbegaafden

Vanmiddag behandelde de raadscommissie van de Amsterdamse gemeenteraad die over onderwijs gaat het initiatiefvoorstel “Bijzonder talent verdient bijzondere aandacht” van raadslid Werner Toonk. Voordat de commissie erover sprak, kreeg namens hb020 Sander Claassen het woord om aan te geven waarom de ouders van hoogbegaafde kinderen in Amsterdam het zo belangrijk vinden dat er nu inderdaad eindelijk voltijds passend onderwijs voor deze kinderen in de hoofdstad gaat komen. De tekst die hij uitsprak, kunt u hier lezen.

Ook Sander Claassen’s 9 jaar oude zoon, die op Leonardoschool De Werf in Huizen zit, was meegekomen. Twee raadsleden stelden hem nog een aantal vragen, zoals: “Wat is het verschil tussen je oude en je nieuwe school?” en “Vind je dat er in Amsterdam een Leonardoschool moet komen?” Een derde raadslid vroeg hem, nadat hij enthousiast had verteld over een eerder project over China en hun huidige project over de Gouden Eeuw, of hij zijn werkstuk over de Gouden Eeuw dan alsjeblieft ook naar de burgemeester van Amsterdam wilde sturen. Dat was eigenlijk geen vraag, maar een opdracht.

Vervolgens spraken de raadsleden nog over het initiatiefvoorstel. Dit werd over vrijwel de hele linie met veel positieve reacties ondersteund. Alleen de SP vond dat het niet nodig is om specifiek voor hoogbegaafde kinderen onderwijs op maat aan te bieden. Ook wethouder Asscher sprak zijn steun voor het voorstel uit. Hij gaf aan dat hij afgelopen maandag al met AMOS had gesproken over hun plannen om een Leonardoschool te starten. Asscher zegde toe dat hij de te nemen stappen in het initiatiefvoorstel gaat uitvoeren.

Volgende week zal het initiatiefvoorstel formeel nog worden goedgekeurd in de vergadering van de gehele gemeenteraad. Het zal dan als hamerstuk, dus zonder verdere discussie, worden aangenomen.

Na afloop van dit formele deel barstte er een luid applaus los onder de aanwezige ouders en kinderen die tijdens de vergadering aanwezig waren.

Daarna is er door de ouders van hb020 nog met elkaar nagepraat, en met mensen van AMOS die ook aanwezig waren. Ook nam een beleidsmedewerker van de gemeentelijke dienst DMO contact met hb020 op, om later verder te gaan spreken over het organiseren van een informatie-avond en het verder in gang zetten van de stappen die de gemeente gaat nemen.

Kortom, het was een mooie dag vandaag!

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe berichten op de weblog van hb020, klik dan rechtsonder op “follow” en vul uw emailadres in.

En volg ons op twitter: @hb020

More News